25 Ocak 2014 Cumartesi

İnanılmaz bir İtalyan lezzeti TİRAMİSU!!


 

   Bu benim sizlerle paylaşacağım ilk tarif olacak ve inanının yapmaktan en keyif aldığın yemek nedir

diye sorsalar hiç düşünmeden tiramisu derim. Çünkü biliyorum bu işte gerçekten iyiyim :)

Öncelikle gereken malzemelerimizden bahsedelim;


  • 1 paket kedi dili 
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk paket labne  (isterseniz pınarın büyük boy labnesinide kullnabilirsiniz)
  • 1/2 litre (2,5 su badağı) süt
  • 2 çorba kaşığı un

    not: birebir orjinal tiramisu yapmak istiyorsanız labne yerine mascarpone peyniri kullanmalısınız ancak labne onun yerini çok güzel dolduruyor.

kedi dillerini ıslatacağımız şurup için;

  • 1 yemek kaşığı nescafe 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıcak süt
  • 1/2 su bardağı kaynar su

    not: Elinizde varsa şurubunuza bir yemek kaşığı kadar baileys ekleyebilirsiniz.



    Gelelim Tarifimize;

    Evet bayanlar öncelikle işe şurubumuzu hazırlayıp kedi dillerimizi ıslatarak başlayalım. Şurup için verilen bütün malzemeleri büyük bir bardak ya da kupa da karıştıralım ve bir tabağa dizdiğimiz yarım paket kedi dillerimizi güzelce ıslatalım. Lütfen elinizi korkak alıştırmayın kedi dillerimizin kuru hiçbir noktası kalmamalı ve ve yumuşak olmalılar. ardından kremamızı hazırlamaya geçelim. Bir tencerede sütü, yumurta sarılarını, şekeri ve unu kaynayana kadar hiç ara vermeden çırpıcıyla karıştırarak pişirelim. Kaynayan ve muhallebi kıvamına gelen karışımımızı ocaktan alıp içine labnemizin tamamını ekleyelim. Mixerle yaklaşık 10 saniye kadar karıştıralım ve kremamız hazııır!

    Önceden ıslatmış olduğumuz kedi dillerimizin üzerine tenceredeki kremanın yarısından biraz daha azını boşaltıp güzelce yayalım üstüne kalan yarım paket kedi dillerimizi dizelim ve şurubumuzla kedi dillerini ıslatalım. Kedi dillerinin yumuşadığına emin olmalısınız daha sonra kalan kremamızı ıslatmış olduğumuz ıkıncı kat kedi dillerimizin üzerine dökelim. Bir süzgeç yardımıyla üzerine kakao gezdirelim ve ta ta ta taaam! Tiramisumuz hazır. (Buz dolabında en az 4 saat bekletirsek çok daha lezzetli olur :))

    bon appetit bene allora :)




0 yorum:

Yorum Gönder