25 Ocak 2014 Cumartesi

Kepekli Fransız Krakerleri



   Uzun bir uğraştan sonra, kendi çabamla ortaya çıkardığım tarifi, ünlü fransız restoran Le Pain Quotidien'in efsane krakerlerinin nasıl yapıldığını sizle paylaşacağım.

Hem çok sağlıklı, Hem inanılmaz lezzetli!

Film izlerken, çayın yanında bize eşlik edebilecek mükemmel bir dost bu krakerler:)

Malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli un
  • 4/3 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 su bardağı riviera zeytin yağı
  • tercihe göre 2 yemek kaşığı krema, yulaf ezmesi ve 2 yemek kaşığı parmesan peyniri ekleyebilirsiniz tamamen size kalmış.

    Hazırlanışı

    Tüm malzemeleri mutfak robotunda yada geniş bir kapta karıştırıp hamur kıvamına getirelim. Elde ettiğimiz hamuru tezgahın üzerinde oklava ya da merdane yardımıyla incecik açalım. Keyfimize göre ister minik kareler istersekte uzun dikdörtgen parçalar keselim ve yağlı kağıdın üzerinde fırına atalım. Fırınımız 180 derece olmalıdır ve 20 dakika kadar pişirmelisiniz.

    Bon Appetit !

0 yorum:

Yorum Gönder