31 Mart 2014 Pazartesi

Beyaz Çikolatalı Çilekli Turta

  

Uzun zamandır filmlerde görüp iç çektiğim bir tatlıydı turta sonra durdum ve neden yapılamasın ki diye kendime sordum ve kendimi mutfakta buldum:))

ve tabiki aklıma turtanın ardından ilk gelen çilek ve beyaz çikolata oldu :)

İlk defa yapmama rağmen gerçekten çok lezzetli oldu sizinle paylaşacağım birkaç püf noktasını göz ardı etmesseniz sizde kolaylıkla bu inanılmaz şeyi yapabilirsiniz.



Gelsin Malzemeler..

Tart Hamuru için

  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 120 gr küp küp doğranmış soğuk tereyağı 
  • 1 yumurta sarısı (soğuk)


Beyaz Çikolata Kreması için

  • 400 ml süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 30 gr tereyağı
  • 150gr beyaz çikolata (ben milka kullandım)

Son Dokunuş için

  • 500 gr ayıklanmış taze çilek



    İlk olarak mutfak robotunda unu tuzu ve şekeri birkaç kez kesik kesik çekin ardından doğranmış tereyağını ekleyip hamur ekmek kırıntıları şeklini alıncaya dek bu işleme devam edin.

    Yumurtayı da ilave edin ve sadece karışıncaya kadar çekmeye devam edin (hamur tam toplanmasın)

    Hamurunuzu ellerinizle toparlayıp disk şekli verin ve streçleyip buz dolabında 1 saat kadar dinlendirin.

    Fırını önceden 180 derede ısıtın.

    Tart kalıbını yağlayın, hamuru tart kalıbının ortasına yerleştirin kenarlara doğru parmaklarınızla yayıp yükseltin.

    Tart hamurunuzu 20-25 dk kadar pişirin. Daha fazla olmamasına dikkat edin yoksa hamurunuz kalıba yapışır. Ardından hazırlamış olduğunuz turta tabanını tel bir ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın ve kremanızı yapmaya başlayın.

    Krema Tarifi
    Sütü ufak bir tencereye koyun ve kaynatın

    Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şeker ile çırpın, nişastayı ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin.(kabınız biraz geniş olsun çünkü sütü daha sonra bu karışıma ekleyeceğiz.)

    Sıcak sütü yavaş yavaş yumurtalı kaba ilave edin ve bu sırada hızlı hızlı çırpmaya devam edin.

    Karışımı tekrar tencereye alın ve düşük ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alıncaya dek pişirin.

    Ocağın altını kapatın, küçük parçalara ayırdığınız tereyağ ve beyaz çikolataları ekleyin her ikiside tamamen eriyene kadar karıştırın.

    Arada karıştırarak üstü kabuklanmadan soğutun ve streçleyip buzdolabına kaldırın.

    Buzdolabında yarım saat kadar beklettikten sonra turta tabanınıza bu krema karışımınızı boşaltın ve güzelce yayın. Üzerine Ayıklamış ve yıkamış olduğunuz çilekleri arzu ettiğiniz gibi dizin ve işte

    BEYAZ ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ TURTANIZ HAZIR.

    afiyet olsun :)



0 yorum:

Yorum Gönder