25 Ocak 2014 Cumartesi

Orjinal Pesto Sos Tarifi



   İtalya makarna ve pizzalarıyla olduğu kadar soslarıyla da ünlü bir lezzet cenneti :) biz de bu cennetin

kapılarını aralayıp lezzetiyle bizi baştan çıkaran Pesto sosun nasıl yapıldığını öğreneceğiz.

İlk olarak malzemelerimizden bahsedelim;

(2 su bardağı pesto sos için)

  • 200 gr taze fesleğen yaprağı
  • 150 gr parmesan peyniri
  • 40 gr çam fıstığı
  • 75 gr ceviz içi
  • 1+1/4 su bardağı zeytin yağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI

    İlk olarak ceviz içlerini ve çam fıstıklarını bir tavada fıstıklar kahverengileşinceye kadar kavurun (10-15 dk )

    Ardından bir kapta sarımsakları tuzla ezin.

    Ezmiş olduğunuz sarımsakları ve fesleğen yapraklarını mutfak robotunda macun kıvamına gelinceye kadar robotu çalıştırın.

    Ardından zeytinyağını ekleyip tekrar çalıştırın.

    Sonra sırasıyla parmesan peyniri, ceviz içi ve fıstık içini ekleyin ve tamamıyla karışana kadar rabotu çalıştırmaya devam edin.

       Pesto sosunuz hazır !!

       Sosunuzu ister o an yapmış olduğunuz makarnanızla servis edin ya da buz dolabında cam bir kavanozda saklayın tamamıyla size kalmış :)
  • http://cafefernando.com/

0 yorum:

Yorum Gönder