2 Nisan 2014 Çarşamba

Kremalı İrmik Tatlısı


Ve yine nefis bir tarifle karşınızdayım. Sütlü irmik tatlısı!!! Hem çok pratik hem çok lezzetli. Lafı uzatmadan hemen malzemelere geçelim.

Malzemeler
  • 125gr irmik
  • 200gr toz şeker
  • 200gr süt (1 su bardağı)
  • 90gr tereyağı
  • 10gr çam fıstığı

Kreması için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk paket labne  (isterseniz pınarın büyük boy labnesinide kullnabilirsiniz)
  • 1/2 litre (2,5 su badağı) süt
  • 2 çorba kaşığı un

Süslemek için
parçalara ayrılmıs bisküvi
fındık
ceviz

Hazırlanışı
Tereyağını orta boy tencerede eritin (sadece erisin kızmasın)
İrmiği ekleyip 10 dk kavurun
Fıstıkları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurup ateşi kısın.
Altın rengini alana dek kavurmaya devam edin.
Sütü ayrı bir yerde kaynatıp, kaynayan sürü irmiğe ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp bir dakika bekleyin
Daha sonra kapağını açıp şekeri ekleyin.
Birkaç dakika karıştırıp ocaktan alın
Cam borcamınızı biraz ıslatın ve irmiği ıslatmış olduğunuz borcamınıza aktarın (ıslatıyoruz çünkü eğer ıslatırsak servis yaparken tatlımız borcamdan çok daha kolay ve düzgün çıkacaktır.)
Soğumaya bırakın.

Kremasının Tarifi
Orta boy tencerede labne dışındaki bütün malzemeleri sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Pişirdiğiniz karışımı ocaktan alın ve labneyi ekleyin
1 dk boyunca mixerle çırpın.
Kremayı Oda sıcaklığında yirmi dakika kadar bekletin
Beklettiğiniz kremayı İrmiğin üzerine dökmeden önce tekrar mixerle çırpın ve ardından İrmiğinizim üzerine döküp buzdolabında soğumaya bırakın.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder